1. Home
  2. Groepen
  3. Groep 7/8
  4. Nieuws uit 7/8B

Nieuws uit 7/8B

VERKEERSDOOLHOF

De kinderen van groep 7 hebben maandag 9 oktober het verkeersdoolhof gefietst ter voorbereiding op het praktijk examen. Ook was er een fietscontrole. De fietsen werden gecheckt op een aantal punten zoals verlichting en remmen

.

 

KINDERBOEKENWEEK
Op woensdag 4 oktober is de kinderboekenweek, met als thema Gruwelijk eng, van start gegaan. Tijdens de Kinderboekenweek staan boeken en lezen centraal. De kinderen zullen naast de verschillende leesactiviteiten(voorleeswedstrijd, boekenkring, griezenverhaalschrijven), ook aan de slag gaan met creatieve opdrachten.
Hieronder alvast het resulaat van de eerste creatieve opdracht.

Zijn ze niet lelijk?

TOPONDERNEMERS

De afgelopen weken zijn de kinderen enthousiast aan de slag gegaan met Topondernemers. De leerlingen hebben een muurkrant gemaakt over de politieke partijen. Ze hebben plaatjes gezocht en informatie geschreven. De groepjes hebben goed samengewerkt en de taken goed verdeeld. De resultaten hangen in de groep. Ook hebben de leerlingen de muurktant aan hun klasgenootjes gepresenteerd.

 

 

BUREAU HALT

Op vrijdag 8 september kreeg groep 7/8B een gastles van Bureau Halt. Het thema was: Omgaan met groepsdruk.Aan van de hand een werkblad en het digibord werd het probleem besproken. Er bestaat positieve en negatieve groepsdruk. De vragen en de voorbeelden waren voor de leerlingen heel herkenbaar. Het was een leerzame les. Ook hebben we een mooie poster gekregen voor in de klas.

 

WE ZIJN WEER BEGONNEN!!

De eerste paar schooldagen zijn al weer voorbij gevlogen! De kinderen hebben het ontzettend naar hun zin in de klas. Hieronder kunt u zien dat er al hard wordt gewerkt.