1. Home
  2. Groepen
  3. Groep 7/8
  4. Nieuws uit 7/8B

Nieuws uit 7/8B

SCHOOLVOETBAL

WIJ GAAN NAAR TILBURG!! Ons Carillon jongensvoetbalteam heeft de finale van het voetbaltoernooi gewonnen. Goed gedaan!!

 

JOHAN CRUYFF TOERNOOI

De meiden van groep 7&8 zijn tweede geworden bij het Johan Cruyff toernooi. De mannen zijn eerste geworden! Gefeliciteerd! Op naar Middelburg op 11 mei! Succes! 

 

PAASHAAS

Zo vlak voor Pasen verraste de paashaas ons met een tweetal raadsels.

En natuurlijk had de paashaas heerlijke paaseitjes bij zich zodat iedereen heerlijk kon smullen.
 

KLASSELUNCH

We hebben donderdag 22 maart KlasseLunch gehad. We werden getrakteerd op heerlijke boterhammen of volkoren crackers met kaas of kipfilet, sla, komkommer, tomaat, enz. Ook was er fruit (appels, bananen) en melk of yoghurt. De lunch werd verzorgd door Albert Heijn en stond geheel in het teken van gezonde keuzes maken. Het was vooral erg gezellig om samen te lunchen!


 

MADAGASCAR

Vrijdag 9 maart speelden de leerlingen van de KSE het prachtige verhaal van Madagascar en wij mochten daarbij zijn! De musical was ontzettend leuk! Wij hebben allemaal erg genoten!

 

BRIGHT IDEAS 
Wij doen mee aan de Bright ideas challenge. Deze challenge vraagt de leerlingen om hun creatieve oplossingen voor grote wereldproblemen. In 5 teams bedenken de leerlingen oplossingen binnen de thema’s: voedsel, water en energie

De bright ideas challenge stimuleert  leerlingen om na te denken over hoe wetenschap en technologie oplossingen kunnen bieden voor uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel.

 

THEMA 9 WATER, AARDE, LUCHT EN VUUR

De afgelopen periode hebben we met Topondernemers het gehad over water, aarde, lucht, vuur  en alles daar omheen. De kinderen hebben in tweetallen een Lapbook gemaakt. Een lapbook is een boek wat je open kan klappen en daarin allemaal verschillende vakjes heeft,  of er een draaischijf in zit, iets wat kan verschuiven etc. Zo’n lapbook is een fantastische manier om te werken aan inhoud, maar ook aan vaardigheden zoals onderzoeken, plannen, structureren, presenteren en evalueren.  Aan het einde van de rit mochten de kinderen van groep 8 hun resultaten aan de kinderen van groep 6 presenteren.

 

PIETER-JAN

Maak kennis  met "de nieuwe leerling"  Pieter-Jan . Pieter-jan zit sinds de carnalvasvakantie bij ons in de klas.  Dankjewel Emma en Annora!

 

ALAAF...CARNAVAL!
Vrijdagochtend 9 februari stond de hele school in het teken van carnaval. De kinderen konden hossen, film kijken, knutselen of geschminkt worden, Ook was er een show, waarbij elke groep een optreden verzorgde. Het was weer super gezellig! Alvast een fijne carnaval gewenst!

 

VOORLEESWEDSTRIJD

Zaterdag 3 februari had onze kanjer Fiene Jaspers de voorleeswedstrijd in de Nieuwe Nobelaer. Niet gewonnen, maar zij heeft het heel goed gedaan! Wij zijn super trots op jou, Fiene!

 

WATERSNOODRAMP

Rutger en Sjoerd uit onze klas hebben de afgelopen weken bij Topondernemers gewerkt aan het project 'watersnoodramp'. Afgelopen week was het precies 65 jaar geleden dat de watersnoodramp grote delen van Zuidwest-Nederland trof. Op 1 februari 1953 braken tijdens een zware noordwesterstorm de dijken door. Het water stroomde de polders in van Zeeland, maar ook van delen van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het project werd afgesloten met een presentatie  aan verschillende
klassen. Goed gedaan, mannen!

Wist u dat de opa van Mischa&Julian heeft geholpen met de presentatie?

Bedankt, meneer Duijvestijn!

 

BADMINTON

Woensdag 30 januari kregen we tijdens de gymles een badmintonclinic van de vader van Jayden. Er werden verschillende oefeningen gedaan en een aantal van ons ontdekte hun talent!  Het was een leuke gymles! Dank je wel, papa van Jayden!

 

WE DRAGEN EEN STEENTJE BIJ.

Onze klas mocht afgelopen maandag 29 januari een 'steentje bijdragen' aan de bouw van Sonate. Zij krijgen hiervoor een steen, die ze zelf mogen beschilderen.  Alle stenen krijgen een zichtbaar plekje in het trappenhuis van't Carillon.

 

JAN UTEN HOUTE MUSEUM

Op woensdagochtend 17 januari zijn we lopend naar het Jan Uten Houte museum geweest.De gebeurtenis van de eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland op 27 juni 1909 was het uitgangspunt voor deze activiteit. Via een korte film werd de vlucht belicht en aandacht besteed aan de initiator, de industrieel Sybrand Heerma van Voss. Via een experiment (papier, touw en een föhn) werden de leerlingen uitgelegd hoe het nu komt dat een vliegtuig kan vliegen.

 

HET MUNNIKENHEIDE COLLEGE 

Op vrijdagochtend 19 januari zijn we op de fiets naar het Munnikenheide College geweest. Tijdens deze ochtend hebben de leerlingen minilessen gevolgd. De kinderen hebben verschillende vakken gevolgd: Gym, Nederlands/Frans/Duits, techniek en drama. Het Munnikenheide College is een school voor Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs (VMBO) in Etten-Leur. Het was een geslaagde ochtend!