1. Home
  2. Groepen
  3. Groep 7/8
  4. Nieuws uit 7/8B

Nieuws uit 7/8B

SINTERKLAAS

Wij hebben op woensdag 29 november Sinterklaas in de klas gevierd. De leerlingen hebben prachtige surprises gemaakt. Bij elke surprise hoorde ook een gedicht. De Pieten kwamen nog even een kort bezoekje brengen en hadden wat klassencadeaus voor de kinderen. Het was een gezellige Sinterklaasviering 

 

VOORLEESWEDSTRIJD

Op donderdagmiddag 30 november hadden wij op school de voorleeswedstrijd gehouden. De jury had Fiene als winnaar gekozen  Ze mag nu onze school gaan vertegenwoordigen in de Nieuwe Nobelaer. Het was een leuke en spannende wedstrijd. Super gedaan, Fiene!

 

MEDIALAB FESTIVAL

In het kader van de Mediawijsheid zijn groep 7/8B en 8A naar het Medialab in de Nieuwe Nobelaer geweest. Het MediaLab Festival is een interactieve en digitale speeltuin waarin leerlingen kennis maken met techniek, ICT en mediawijsheid door diverse mini workshops. Zo konden de kinderen hun eigen Virtual Reality brillen maken, ontdekken wat er komt kijken bij presenteren, een hologram van zichzelf maken etc. Kortom; het MediaLab Festival liet de kinderen de meerwaarde van Techniek, ICT, Creativiteit, Mediawijsheid en dus 21e eeuwse vaardigheden zien.

       

 

 

HET NATIONAAL SCHOOLONTBIJT

Donderdag 9 november hebben we met alle kinderen op school ontbeten. In groep 7/8B hebben de kinderen geleerd dat het belangrijk is om te ontbijten.Tijdens het ontbijt konden de kinderen uit verschillende dingen kiezen; Zo was er jam, smeerkaas, appelstroop en kaas. Ook konden de kinderen kiezen uit bruine bolletjes, krentenbollen of brood. Het was heel gezellig en de kinderen hebben lekker gegeten.

 

SONATE

Maandag 30 oktober zijn we met heel de school gaan kijken naar onze nieuwe brede school Sonate. Ook burgemeester Heleen van Rijnbach was aanwezig. Grote heuvels zand beginnen te verdwijnen. Het graven voor de fundering van onze nieuwe Brede School Sonate is bijna beëindigd.De heipalen zijn de grond ingegaan. De eerste vormen van het gebouw worden stilletjes aan zichtbaar.

 

VOORSTELLING

In het kader van cultuureducatie zijn we maandag 30 oktober naar de voorstelling 'Niet Vergeten' geweest.Niet vergeten is een theatraal luisterboek over kostbare herinneringen en de dingen die je liever vergeet. In een koptelefoon klonk een stem die de kinderen aansprak. De stem spoort ze aan mee te zoeken, te voelen, te ruiken of te onthouden. De kinderen hebben erg genoten van de mooie en boeiende voorstelling.

   

 

TUTORLEZEN
Dinsdag, 31 oktober, zijn we met heel de school gestart met tutorlezen. Elk kind heeft een eigen leesmaatje om samen mee te lezen. Het is mooi om zoveel kinderen enthousiast samen te zien lezen.

 

 VERKEERSDOOLHOF

De kinderen van groep 7 hebben maandag 9 oktober het verkeersdoolhof gefietst ter voorbereiding op het praktijk examen. Ook was er een fietscontrole. De fietsen werden gecheckt op een aantal punten zoals verlichting en remmen

.

 

 

 

KINDERBOEKENWEEK
Op woensdag 4 oktober is de kinderboekenweek, met als thema Gruwelijk eng, van start gegaan. Tijdens de Kinderboekenweek staan boeken en lezen centraal. De kinderen zullen naast de verschillende leesactiviteiten(voorleeswedstrijd, boekenkring, griezenverhaalschrijven), ook aan de slag gaan met creatieve opdrachten.
Hieronder alvast het resulaat van de eerste creatieve opdracht.

Zijn ze niet lelijk?

TOPONDERNEMERS

De afgelopen weken zijn de kinderen enthousiast aan de slag gegaan met Topondernemers. De leerlingen hebben een muurkrant gemaakt over de politieke partijen. Ze hebben plaatjes gezocht en informatie geschreven. De groepjes hebben goed samengewerkt en de taken goed verdeeld. De resultaten hangen in de groep. Ook hebben de leerlingen de muurktant aan hun klasgenootjes gepresenteerd.

 

 

BUREAU HALT

Op vrijdag 8 september kreeg groep 7/8B een gastles van Bureau Halt. Het thema was: Omgaan met groepsdruk.Aan van de hand een werkblad en het digibord werd het probleem besproken. Er bestaat positieve en negatieve groepsdruk. De vragen en de voorbeelden waren voor de leerlingen heel herkenbaar. Het was een leerzame les. Ook hebben we een mooie poster gekregen voor in de klas.

 

WE ZIJN WEER BEGONNEN!!

De eerste paar schooldagen zijn al weer voorbij gevlogen! De kinderen hebben het ontzettend naar hun zin in de klas. Hieronder kunt u zien dat er al hard wordt gewerkt.