1. Home
  2. Over de school
  3. Regels en afspraken
  4. Mediaprotocol

Mediaprotocol

Wij hebben op onze school een mediaprotocol waarin we hebben aangegeven op welke manier wij met verschillende soorten media omgaan, en welke regels en afspraken we daarbij hanteren.

 

Voor de ouders / verzorgers van hebben wij een uitgebreid mediaprotocol.

Klik hier om deze versie in .pdf  te openen

 

Voor onze leerlingen hebben we de afspraken en regels in een apart document opgenomen.

Klik hier om de leerling-versie in  .pdf   formaat te laden.

 

 

 

 

Gebruik mobiele telefoons etc.

Eén belangrijk onderdeel uit ons mediaprotocol lichten we er even apart uit.

Het betreft hier het gebruik van mobiele telefoons, mp3-spelers en andere elektronica.

Dit splitsen wij in het mediaprotocol op in twee elementen:

 

Bezit:

Het bezitten van mobiele telefoons, pda’s, mp3-spelers (I-Pod’s, iAudio, etc.) en tablets op school is toegestaan. 

 

Gebruik:

  • In de les worden mobiele telefoons, pda’s, mp3-spelers (I-Pod’s, iAudio, etc.) en tablets alleen gebruikt voor educatieve toepassingen en dit op aangeven van het personeel.
  • Buiten de les wordt op het gehele schoolterrein het gebruik van mobiele telefoons, pda’s, mp3-spelers (I-Pod, iAudio, etc.) en tablets niet toegestaan.

 

Toelichting: 

Steeds vaker krijgen wij te maken met problemen rondom mobiele telefoons die kinderen meenemen naar school. In het protocol verbieden wij dan ook het gebruik van mobieltjes in school en op het schoolplein. Onze school beschikt over meerdere telefoonlijnen, dus met de bereikbaarheid van de school zit het wel goed. Daarom is het niet nodig dat onze leerlingen mobiele telefoons mee naar school nemen. Ook tijdens het overblijven willen we de telefoontjes niet zien. Wij kunnen ons echter wel voorstellen dat u het, als ouder, belangrijk vindt dat uw kind onderweg van en naar school bereikbaar is. Daarom mogen de kinderen de telefoons wel meenemen, maar zij laten deze uitgeschakeld in de school en op het schoolplein. Pas wanneer de kinderen het schoolterrein verlaten, kan de mobiele telefoon weer aan.

 

Denkt u er wel aan dat wij niet aansprakelijk zijn voor mobiele telefoons, pda’s, mp3-spelers, IPods, tablets etc. die geen eigendom zijn van de school.