1. Home
  2. Groepen
  3. Groep 1/2
  4. Groep 1/2A

Groep 1/2A

Welkom in groep 1-2a

Van maandag t/m woensdag is juf Anja in de groep; donderdag en vrijdag juf Valery.

 

In de sinterklaasperiode is er ook weer hard gewerkt. We hebben een speelgoedwinkeltje in de klas, waar Sint zijn inkopen doet en Piet de cadeautjes inpakt. Ook hebben we onze eigen pepernotenfabriek gemaakt met eigen pepernoten. 

 

Ook hebben we op een donderdagmiddag allemaal tegelijk een schrijfactiviteit gedaan, waarbij we uiteindelijk (bijna) allemaal een pietje hadden getekend.

 

Net zo leuk als de dingen die we maken, zijn soms ook de dingen die we zeggen. Hier nog wat kleuterpraat van de afgelopen tijd:

 

Tijdens het zingen van Sinterklaasliedjes: "Hoe waaien de winkels al heen en alweer!" Al veel varianten gehoord, maar deze was nieuw.

 

En als we nog even buiten spelen voordat de voorspelde regen gaat vallen, zegt een leerling terwijl het begint te druppelen: "Juf, het niezert!" He bah, dan gaan we maar gauw naar binnen...

 

Belangrijke data december:

- vrijdag 1 december: groep 2 vrij

- woensdag 6 december: leerlingen vrij i.v.m. studiedag

- donderdagochtend 7 december: de kinderen mogen iets meenemen wat ze van Sinterklaas gekregen hebben. Het liefst iets waar ze samen mee kunnen spelen en wat niet gauw kapot gaat.

- woensdag 20 december: kerstviering van 16:45 uur tot 19:00 uur

- vrijdag 22 december: om 12:00 uur begint de kerstvakantie