1. Home
  2. Groepen
  3. Groep 3
  4. Groep 3A

Groep 3A

Welkom in groep 3A van juf Anouk

Op de groepspagina komen gedurende het hele jaar verschillende items op te staan.

 

-------------------

Belangrijke data:

  • woensdag 30 mei; juffendag en sprookjesbos
  • vrijdag 1 juni; alle kinderen vrij
  • woensdag 6 juni; musical groep 8
  • dinsdag 19 juni; juf anouk ambulant, juf mirjam in de klas
  • vanaf maandag 25 juni special week

-------------------

Gastles; slangenvel

Laats hebben wij bezoek gehad van meneer Pieter van de Nieuwe nobealer. Hij kwam bij ons een gastles geven over verschillende onbekende instrumenten. Zo hebben we muziek gemaakt met een chineese viool met slangenvel en paardenhaar.

 

-------------------

Theater; drakentemmer

Op maandag 26 februari zijn we met de groepen 3 en 4 naar de Nieuwe Nobelaer gegaan. We hebben de voorstelling De Drakentemmer bezocht. Een super leuke, grappige en interactieve voorstelling, waarbij Joris op zoek ging naar de draak.

 

-------------------

Carnaval

Op vrijdag 9 februari hebben we de vakantie ingeluid met een groot Carnavalsfeest. De hele ochtend hebben we gefeest, geknutseld, geschminkt, gebouwd en nog veel andere leuke dingen gedaan. Wat zagen we er allemaal eng, gek, stoer maar vooral heel erg LEUK uit! Zie hier de groepsfoto.

 

 

-------------------

Bezoek drukkerij museum Etten-Leur

Op woensdag 17 januari hebben wij het drukkerij museum in Etten-Leur bezocht. We hebben gezien en geleerd hoe boeken vroeger werden gedrukt! Ook was Dirk den Drukker aanwezig. We hebben hem geholpen door de letterkist te vinden. Daarna mochten we van Dirk onze eigen boekje maken en nieten. En we mochten ook nog onze eigen boekenlegger drukken! Ouders bedankt voor het rijden! We vonden het een geslaagd uitstapje!

 

 

 

 

-------------------

Steen Sonate

Op dinsdag 16 januari zijn we met de halve school naar de bouwplaats geweest. We mochten onze eigen geverfde steen naar de bouw brengen. Sjors en Elin mochten deze steen ook daadwerkelijk metselen. Wat was het gaaf en modderig zeg! Komen jullie volgend jaar allemaal naar onze steen kijken?

 

 


-------------------

Gymles

Yessssss, eindelijk kunnen we weer gymmen in de grote gymzaal. En wat tof dat wij op vrijdag Cios studenten tot onze beschikking hebben, die ons kunnen helpen. Kijk, hier zijn we bezig met Acro-gym.

 

 

-------------------

Lezen

Wat zijn wij toch veel aan het lezen in de klas. De juf probeert het lezen op platte vlak altijd af te wisselen met een doe-spelletje. Zo zijn we vaak buiten een frisse neus halen, terwijl we een taal-spelletje doet. Hieronder zie je dat we woordjes aan het oefenen zijn.

 

-------------------

Bezoek bibliotheek

Op maandag 6 november hebben wij een bezoekje gebracht aan de bibliotheek. We hebben geluisterd naar een prentenboek, een zoek-spelletje gedaan en onze eigen fantasie verhaal bedacht. Zo zijn we dus weer op een andere manier met lezen bezig.