1. Home
  2. Groepen
  3. Groep 6
  4. Groep 6B

Groep 6B

Welkom op de groepspagina van groep 6B.

 

De laatste maanden van het schooljaar zijn aangebroken, we zijn met de laatste thema's van Taal, spelling en rekenen bezig. De Cito toetsen starten in de maand juni, de leestoetsen worden al eerder afgenomen. 

 

In de week van 25 juni houden we een themaweek met als thema: afscheid. We gaan afscheid nemen van onze school en zien uit naar de nieuwe school "Sonate".

 

Het huiswerk:

Topo toets Gelderland

 Dinsdag 26 juni.

 

Verder geen taal/rekenen huiswerk meer.

 

Ons laatste uitje is op dinsdag 27 maart geweest, we hebben een bezoekje gebracht aan de Imker (Hilsebaan 91). Een leerzaam uit je voor de kinderen van groep 6B.

We weten nu bijv. dat vooral wespen steken en bijen meestal niet en hoe belangrijk de bijen voor ons zijn!

 

 

Bezoek Sonate en een steentje bijdragen:

 

De kinderen zijn op 16 januari hun steentje bij gaan dragen aan de bouw van onze nieuwe school. We zijn met een zelf beschilderde steen naar de nieuwbouw gegaan en hebben daar de stenen geplaats. Zo hebben we allemaal ons steentje bijgedragen. De stenen zijn inmiddels in de trapgevel gemetseld zodat de kinderen de versierde stenen kunnen terugzien als ze in de toekomst de trap van hun nieuwe school oplopen.

 

Huiswerk:

Iedere dinsdag krijgen de kinderen op dinsdag huiswerk mee voor de week erna.

De doelen van huiswerk krijgen zijn: Een juiste huiswerkhouding ontwikkelen; leren plannen en verantwoording krijgen om het werk mee terug naar school te nemen. Daarnaast oefenen we natuurlijk de aangeboden stof die in de klas is behandeld.