1. Home
  2. Groepen
  3. Groep 7
  4. Groep 7B

Groep 7B

HUISWERK

Maandag

19 november

Geen Huiswerk

Dinsdag

20 november

Taal 11A en B

Woensdag

21 november

Spelling: WW12 & W13

Boekbespreking: Mirza

Donderdag

22 november

Rekenblad

Vrijdag

23 november

Toets Woordenschat Blok 3

Boekbespreking: Sam

BOEKBESPREKING
In groep 7 houden alle kinderen een boekbespreking . De datum wordt samen met de juf ingepland. Hieronder vind je de documenten voor het voorbereiden van de boekbespreking en de data.

BOEKBESPREKING

DATA

_______________________________________________________________________________________________________________ 

HET NATIONAAL SCHOOLONTBIJT

Donderdag 8 november hebben we met alle kinderen op school ontbeten. In groep 7B hebben de kinderen geleerd dat het belangrijk is om te ontbijten.Tijdens het ontbijt konden de kinderen uit verschillende dingen kiezen; Zo was er jam, smeerkaas, appelstroop en kaas. Ook konden de kinderen kiezen uit bruine bolletjes, krentenbollen of brood. Het was heel gezellig en de kinderen hebben lekker gegeten.

 

VOORLEESWEDSTRIJD

Vrijdag 26 oktober  hadden wij de klassenfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gehad. Na spannende en grappige stukjes gehoord te hebben, heeft de klas besloten om Minte klassenwinnaar te maken! Zij mag  bij de schoolfinale groep 7B vertegenwoordigen. Succes Minte!!

 

HERFSTVAKANTIE

De eerste acht schoolweken zijn al weer voorbij gevlogen! De kinderen hebben het ontzettend naar hun zin in de klas. Hieronder kunt u zien hoe hard de kinderen hebben gewerkt. Iedereen  een fijne herfstvakantie toegewenst!

 

KINDERBOEKENWEEK

Om de Kinderboekenweek gezellig af te sluiten, hebben we vrijdagmiddag 12 oktober een Tea-party gehouden. Omdat het thema 'Vriendschap' is, mochen de kinderen hun beste vriendje meenemen. Oftewel... hun KNUFFEL!! De kinderen gingen vrijdagmiddag in groepjes, onder begeleiding van twee ouders, een uur lang makkelijke en kleine hapjes klaarmaken in keuken van Sonate. Wij hebben van dit alles een buffet gemaakt, waaruit de kinderen mochten kiezen.

 

TOPONDERNEMERS

De afgelopen weken zijn de kinderen enthousiast aan de slag gegaan met Topondernemers. De leerlingen hebben een muurkrant gemaakt over verschillende onderwerpen. Ze hebben plaatjes gezocht en informatie geschreven. De groepjes hebben goed samengewerkt en de taken goed verdeeld. De resultaten hangen in de groep. Ook hebben de leerlingen de muurktant aan hun klasgenootjes gepresenteerd.