1. Home
  2. Groepen
  3. Groep 7
  4. Groep 7B

Groep 7B

HUISWERK

Maandag

24 juni

Niets

Dinsdag

25 juni

Taal: 1 blad

Woensdag

26 juni

Spelling: Werkwoorden, 1 blad

Donderdag

27 juni

Rekenen: Twee werkbladen redactiesommen.

 

 

Vrijdag

28 juni

Toets rekenen blok 2

 

______________________________________________________________________________________________________________ 

KONINGSSPELEN

De Koningsspelen 2019 werden feestelijk geopend op het schoolplein. Na een stevig koninklijk ontbijt was iedereen klaar om te sporten en te spelen. Het was een sportieve dag. Zonder alle begeleiders, supporters, en overige hulptroepen was deze dag niet zo succesvol geweest!  Dus dank hiervoor!

 

VERKEERSEXAMEN
Zoals elk jaar deden de kinderen van groep 7 ook dit jaar weer fietsexamen.  

Na veel oefenen was het op dinsdag 9 april  dan zo ver.

 

KEUZEWERK

Op maandag 25 maart waren Cas en Envi aan de beurt om hun keuzewerk te presenteren. Ze vertelden alles over cavia's. Cas had zijn twee cavia's zelfs vast tijdens het vertellen!


ALAAF...CARNAVAL!
Vrijdagmiddag 1 maart  stond de hele school in het teken van carnaval. De kinderen konden hossen, film kijken, knutselen of geschminkt worden. Het was weer super gezellig! Alvast een fijne carnaval gewenst!

 

 

DE NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD 

Afgelopen zaterdag 2 februari was het dan zo ver! Minte mocht 't Carillon vertegenwoordigen in de Nieuwe Nobelaer. Het was een spannende strijd! Helaas heeft Minte niet gewonnen, maar zij heeft fantastisch voorgelezen. Minte, we zijn trots op je!

 

DRUKKERIJMUSEUM

Op vrijdag 11 januari zijn wij met onze groep naar het drukkerijmuseum geweest. In het Museum was er van alles te zien en te beleven. Zo hebben de kinderen een boek gemaakt en allerlei afdrukken gemaakt met verschillende machines. Ook hebben de kinderen gezien hoe de oude drukkerij eruit zag. Het was een geslaagd en leerzaam uitje!

 

IN JE PYJAMA NAAR SCHOOL!         

De kinderen van groep 7B hadden vrijdagochtend 21 december wel een heel bijzondere ochtend. Ze mochten namelijk in hun pyjama naar school komen. De nodige sloffen en knuffels kwamen ook mee. We hebben er een gezellige ochtend van gemaakt! We zijn nog bijna in slaap gevallen!! Een hele beleving die wij niet snel zullen vergeten!

 

KERST

Het kerstdiner 2018 was een succes! Het was een avond vol lekker eten en leuke optredens. De kerstsfeer, maar ook het groepsgevoel was duidelijk aanwezig. En wat zag iedereen er toch prachtig uit! Bedankt lieve vaders en moeders voor de goede zorgen! Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een fantastisch 2019!

 

SINTERKLAAS

Wij hebben op maandag 3 december Sinterklaas in de klas gevierd. De leerlingen hebben prachtige surprises gemaakt. Bij elke surprise hoorde ook een gedicht. De Sint en zijn Pieten kwamen nog even een kort bezoekje brengen. Het was een gezellige Sinterklaasviering!

 

VOORLEESWEDSTRIJD

In de week van 26 november hebben wij een schoolvoorleeswedstrijd gehouden. De jury(leerkrachten en leerlingen) heeft Minte als winnaar gekozen  Ze mag nu onze school gaan vertegenwoordigen in de Nieuwe Nobelaer. Het was een leuke en spannende wedstrijd. Super goed gedaan, Minte! Groep 7B is trots op je!

 

GASTLES

Woensdag 21 november kregen wij een gastles over bacteriën en schimmels van de  moeder van Mikail Safak. Zij werkt als amanuensis op de KSE. Deze gastles sloot goed aan bij ons Topondernemersthema 'humus’. Aan het begin van de les kregen we uitleg over wat bacteriën en schimmels zijn. Daarna gingen wij in groepjes aan de slag met het kweken van bacteriën. Ook konden wij door de microscoop naar schimmeldraden kijken. We hebben veel geleerd en vonden het erg interessant.

 

SINTERKLAASBOOT

In de klas zijn wij druk bezig geweest met het knutselenen de stoomboot van Sinterklaas! Wat is het mooi geworden! Wij zijn helemaal klaar voor de aankomst van Sinterklaas!

 

HET NATIONAAL SCHOOLONTBIJT

Donderdag 8 november hebben we met alle kinderen op school ontbeten. In groep 7B hebben de kinderen geleerd dat het belangrijk is om te ontbijten.Tijdens het ontbijt konden de kinderen uit verschillende dingen kiezen; Zo was er jam, smeerkaas, appelstroop en kaas. Ook konden de kinderen kiezen uit bruine bolletjes, krentenbollen of brood. Het was heel gezellig en de kinderen hebben lekker gegeten.

 

HERFSTVAKANTIE

De eerste acht schoolweken zijn al weer voorbij gevlogen! De kinderen hebben het ontzettend naar hun zin in de klas. Hieronder kunt u zien hoe hard de kinderen hebben gewerkt. Iedereen  een fijne herfstvakantie toegewenst!

 

KINDERBOEKENWEEK

Om de Kinderboekenweek gezellig af te sluiten, hebben we vrijdagmiddag 12 oktober een Tea-party gehouden. Omdat het thema 'Vriendschap' is, mochen de kinderen hun beste vriendje meenemen. Oftewel... hun KNUFFEL!! De kinderen gingen vrijdagmiddag in groepjes, onder begeleiding van twee ouders, een uur lang makkelijke en kleine hapjes klaarmaken in keuken van Sonate. Wij hebben van dit alles een buffet gemaakt, waaruit de kinderen mochten kiezen.

 

TOPONDERNEMERS

De afgelopen weken zijn de kinderen enthousiast aan de slag gegaan met Topondernemers. De leerlingen hebben een muurkrant gemaakt over verschillende onderwerpen. Ze hebben plaatjes gezocht en informatie geschreven. De groepjes hebben goed samengewerkt en de taken goed verdeeld. De resultaten hangen in de groep. Ook hebben de leerlingen de muurktant aan hun klasgenootjes gepresenteerd.