1. Home
  2. Informatie
  3. Leerlingen
  4. Topondernemers

Topondernemers

TOPONDERNEMERS

 

THEMA 9 WATER, AARDE, LUCHT EN VUUR

De afgelopen periode hebben we met Topondernemers het gehad over water, aarde, lucht, vuur  en alles daar omheen. De kinderen hebben in tweetallen een Lapbook gemaakt. Een lapbook is een boek wat je open kan klappen en daarin allemaal verschillende vakjes heeft,  of er een draaischijf in zit, iets wat kan verschuiven etc. Zo’n lapbook is een fantastische manier om te werken aan inhoud, maar ook aan vaardigheden zoals onderzoeken, plannen, structureren, presenteren en evalueren. Terwijl de kinderen bedenken op welke manier hun informatie vorm kan krijgen in hun lapbook, wordt de leerstof gestructureerd en verwerkt. Aan het einde van de rit mochten de kinderen hun resultaten aan elkaar presenteren.

 

WATERSNOODRAMP

Rutger en Sjoerd uit groep 7/8B hebben de afgelopen weken bij Topondernemers gewerkt aan het project 'watersnoodramp'. Afgelopen week is het precies 65 jaar geleden dat de watersnoodramp grote delen van Zuidwest-Nederland trof. Op 1 februari 1953 braken tijdens een zware noordwesterstorm de dijken door. Het water stroomde de polders in van Zeeland, maar ook van delen van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Het project werd afgesloten met een presentatie  aan verschillende
klassen. Goed gedaan, mannen!

 

POLITIEK
De afgelopen weken zijn de kinderen enthousiast aan de slag gegaan met Topondernemers. De leerlingen hebben een muurkrant gemaakt over de politieke partijen. Ze hebben plaatjes gezocht en informatie geschreven. De groepjes hebben goed samengewerkt en de taken goed verdeeld. De resultaten hangen in de groep. Ook hebben de leerlingen de muurktant aan hun klasgenootjes gepresenteerd.