1. Home
  2. Informatie
  3. Verkeer

Verkeer

 

Seef 

Dit is Seef, de mascotte van het BVL (Brabants Verkeersveiligheids Label). Een label dat laat zien dat wij als school staan voor een veilige omgeving voor onze kinderen!

_________________________________________________________

 

Nieuws:

 

Groep 7/8B wint Op Voeten en Fietsen troffee!

 

Gefeliciteerd Groep 7/8B van Juf Sonia. Jullie hebben er samen met de andere klassen voor gezorgd dat de schoolomgeving weer wat veiliger is! De troffee is dit keer ontworpen door Anne en Omaima uit groep 8A. Zij mochten de troffee ook uitreiken. Goed gedaan dames!

 

-----------------------------------------------------------------------

WIJ VALLEN OP!

 

Hieronder de schoolfoto die we hebben gemaakt aan het eind van de Fluroweek in Oktober!

 

----------------------------------------------------------------

 

Week van de zichtbaarheid

 

In de week van 23 oktober t/m 27 oktober besteden we extra aandacht aan zichtbaarheid in het verkeer. De leerlingen van groep 7 zullen de fietsverlichting controleren van de groepen 5, 6 en 8.

Ook zal deze week de actie 'Op voeten en fietsen' weer plaatsvinden.

We stimuleren de kinderen om zo opvallend mogelijk naar school te komen deze week. Denk hierbij aan hesjes in fluor kleuren, felle kleuren etc.

Op vrijdag maken we een groepsfoto om te laten zien dat Het Carillon opvalt!!!

 

-------------------------------------------------------------------

 Val op in het verkeer! 

 

Het is weer donker buiten wanneer de kinderen naar school komen. Denkt u er aan uw kind veilig op weg te sturen? Denk hierbij aan een opvallende jas en verlichting op de fiets. Samen houden we de schoolomgeving veilig!

 

Let op: Samen met de kinderen en U als ouders, willen wij de omgeving van de school zo veilig mogelijk maken. Helpt u mee door te parkeren in de daarvoor aangegeven vakken? Ook zien wij regelmatig nog mensen voor de garages aan de zijkant van de school parkeren. Dit is niet de bedoeling, ook niet voor even. De bewoners kunnen zo niet in en uit hun garage en ondervinden hier dus hinder van.

 

___________________________________________________________

 

De actie Veilig Achterop


Jaarlijks worden er gemiddeld 2.300 kinderen van 1 tot en met 6 jaar oud op een Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een spaakbeknelling. Het komt vooral voor bij kinderen tussen de 3 en 5 jaar. Dat is ook niet verwonderlijk, zij worden veel op de fiets vervoerd en hun benen zijn lang genoeg om tussen de spaken te komen. De oplossing is eenvoudig: bescherm kindervoetjes met goede spaakafscherming.
Met de actie Veilig Achterop wil VeiligheidNL ouders bewust maken van het risico op spaakbeknelling. Ook willen we ze aansporen om te zorgen voor goede spaakbescherming als zij hun kinderen achterop op de fiets vervoeren. De actie bestaat uit een voorlichtingspakket voor ouders en organisaties in de kinderopvang. Ga je een fietszitje kopen? Doe de veilig-op-de-fiets check!

 

(Bron: http://www.veiligheid.nl/projecten-en-campagnes/veilig-achterop?open&gclid=CJL6k_PhgMgCFckaGwod5C8AyA)

 

________________________________________________________