1. Home
  2. Informatie
  3. Verkeer

Verkeer

 

Dit is Seef, de mascotte van het BVL (Brabants Verkeersveiligheids Label). Een label dat laat zien dat wij als school staan voor een veilige omgeving voor onze kinderen!

_________________________________________________________

 

Etten-Leur valt op!

 

In de week van 14 januari heeft de 'Etten-Leur valt op!' actie plaatsgevonden. 

Deze week, waarin zichtbaarheid tijdens deze donkere dagen centraal staat, is officieel geopend door groep 8B. Tijdens de gymles hebben zij, samen met wethouder Kees van Aert, de pers en leden van de gemeente, ontdekt wat reflecterende kleding, licht en een goede fiets betekenen voor de eigen veiligheid.

Voor filmmateriaal van deze les, kijk op https://www.onswestbrabant.nl/

 

Bedankt iedereen die heeft meegeholpen deze ochtend tot een goed einde te brengen!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Welkom op Sonate!

Dit jaar zijn we gestart in onze prachtige nieuwe Brede School. Natuurlijk zijn er wat zaken die nog beter kunnen omtrent de verkeerssituatie. Gevaarlijke punten rondom Sonate probeert de Verkeerswerkgroep samen met de gemeente in kaart te brengen. We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

 

Val op in het verkeer! 

Het is weer donker buiten wanneer de kinderen naar school komen. Denkt u er aan uw kind veilig op weg te sturen? Denk hierbij aan een opvallende jas en verlichting op de fiets. Samen houden we de schoolomgeving veilig!

 

Let op: Samen met de kinderen en U als ouders, willen wij de omgeving van de school zo veilig mogelijk maken. Helpt u mee door te parkeren in de daarvoor aangegeven vakken? Ook zien wij regelmatig nog mensen voor de garages aan de zijkant van de school parkeren. Dit is niet de bedoeling, ook niet voor even. De bewoners kunnen zo niet in en uit hun garage en ondervinden hier dus hinder van.

 

 

De actie Veilig Achterop

Jaarlijks worden er gemiddeld 2.300 kinderen van 1 tot en met 6 jaar oud op een Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een spaakbeknelling. Het komt vooral voor bij kinderen tussen de 3 en 5 jaar. Dat is ook niet verwonderlijk, zij worden veel op de fiets vervoerd en hun benen zijn lang genoeg om tussen de spaken te komen. De oplossing is eenvoudig: bescherm kindervoetjes met goede spaakafscherming.
Met de actie Veilig Achterop wil VeiligheidNL ouders bewust maken van het risico op spaakbeknelling. Ook willen we ze aansporen om te zorgen voor goede spaakbescherming als zij hun kinderen achterop op de fiets vervoeren. De actie bestaat uit een voorlichtingspakket voor ouders en organisaties in de kinderopvang. Ga je een fietszitje kopen? Doe de veilig-op-de-fiets check!

 

(Bron: http://www.veiligheid.nl/projecten-en-campagnes/veilig-achterop?open&gclid=CJL6k_PhgMgCFckaGwod5C8AyA)