1. Home
  2. Informatie
  3. Verkeer

Verkeer

 

Seef 

Dit is Seef, de mascotte van het BVL (Brabants Verkeersveiligheids Label). Een label dat laat zien dat wij als school staan voor een veilige omgeving voor onze kinderen!

_________________________________________________________

 

Nieuws:

 

Schoolpleinpakket

 

In de week van 19 mei was het Schoolpleinpakket weer aanwezig op school. De groepen 7 hebben hierbij de groepen 6 super goed begeleid in het rijden van een parcours, het oefenen met inhalen en het veilig naast elkaar rijden. Groep 6 is klaar voor het fietsexamen volgend jaar!!!

 

 

 

Praktijk examen Verkeer

Het was weer spannend afgelopen week, maar alle leerlingen van groep 7 hebben met succes het praktijkexamen verkeer afgelegd. Zij zijn nu allemaal in het bezit van het felbegeerde fietsdiploma. De meester en juf zijn trots, gefeliciteerd!!

-------------------------------------------------------------------

 

Op voeten en Fietsen

De actie Op voeten en Fietsen in maart was weer een groot succes. We hebben allemaal ons steentje bijgedragen om de schoolomgeving een stukje veiliger te maken.

 

Groep 5A had dit keer het hoogste percentage 'Voeters en Fietsers' en hebben hiermee de wisseltrofee gewonnen. Gefeliciteerd!!

 

--------------------------------------------------------------------

 

ANWB Streetwise bij basisschool Het Carillon

 

Op vrijdag 24 en maandag 27 maart vindt ANWB Streetwise plaats, een spannend verkeersprogramma bij basisschool Het Carillon in Etten-leur. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.

Het Carillon vindt het belangrijk die 'straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan. 

 

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

 

-       In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

 

-       Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

 

-       Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod..

 

-       Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

 

Daarnaast is er de iCheck, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheck is speciaal ontwikkeld voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. Daarnaast wordt er een iCheck uitgedeeld voor de groepen 5 t/m 8, waarmee de leerkracht zelf in de klas de oogmeting kan uitvoeren.

 

--------------------------------------------------

 

Op Voeten en Fietsen

 

In de week van 10 oktober heeft de actie Op Voeten en Fietsen weer plaatsgevonden op school. De kinderen van groep 1 t/m 8 hebben samen zo goed mogelijk gezorgd voor een veilige schoolomgeving. Dit hebben ze gedaan door zo vaak ze konden te voet of op de fiets naar school te komen. Dit werd per dag genoteerd en groep 8 heeft per dag de percentages berekend per groep. Groep 7A van meneer Jan heeft het super gedaan en met 90,2% de wisseltrofee gewonnen, gefeliciteerd!!

 

___________________________________________________________

 

Verkeersdoolhof

 

Op donderdag 6 oktober hebben de kinderen van groep 7 deelgenomen aan het Verkeersdoolhof. Na alle borden goed te hebben gelezen heeft iedereen de uitgang kunnen vinden.

Ook zijn alle fietsen gecontroleerd, super! We zijn klaar voor het verkeersexamen!

 

___________________________________________________________

 

Team Ambulance

 

Op donderdag 14 april heeft Team Ambulance een bezoek gebracht aan groep 1/2A en groep 6A. Tijdens de les hebben de kinderen geleerd wanneer ze 112 mogen bellen en wat er vervolgens allemaal gebeurd. Zo weten ze nu wat er gebeurd op de meldkamer en in het ziekenhuis. Ook hebben zij een kijkje mogen nemen in de ambulance en mocht zelfs even de sirene aan!

De foto's bij deze leerzame ochtend zijn eind deze week te vinden in de fotogalerij op deze website. Bedankt Team Ambulance!

 

___________________________________________________________

 

Verkeersexamen

 

Op 12 april hebben de leerlingen van groep 7 meegedaan aan het praktisch verkeersexamen. Het was spannend en lastig, maar bijna iedereen heeft het gehaald: GEFELICITEERD!   

___________________________________________________________

 

Schoolpleinpakket

 

Van 18 t/m 29 april zal het schoolpleinpakket weer aanwezig zijn bij ons op school. Verschillende groepen kunnen verkeerssituaties naspelen op het schoolplein om zo spelenderwijs te leren!

 

___________________________________________________________

 

Pilot Team Ambulance

 

Op donderdag 14 april doen de groepen 1/2A en 6A mee aan een leuke en leerzame Pilot: Team ambulance. Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis bij te brengen over het noodnummer 112 en de ambulance. Het promotieteam, dat altijd bestaat uit een uit een ambulanceverpleegkundige en een ambulancechauffeur, bezoekt bovengenoemde groepen. De les begint met een korte animatiefilm. Daarna loopt het promotieteam het lesboekje met de leerlingen door. De les wordt natuurlijk afgesloten met een bezoek aan de promotieambulance!

 

_____________________________________________________________

 

Val op in het verkeer! 

 

Het is weer donker buiten wanneer de kinderen naar school komen. Denkt u er aan uw kind veilig op weg te sturen? Denk hierbij aan een opvallende jas en verlichting op de fiets. Samen houden we de schoolomgeving veilig!

Om deze actie kracht bij te zetten hebben we in de groepen 6 t/m 8 een posterwedstrijd gehouden. De leukste en pakkendste posters zijn gekozen door de leerlingen zelf. Deze zijn hier, hier, hier en hier te bewonderen, maar hangen ook tegen de buitendeuren van onze school. Goed gedaan jongens en meiden!

 

Let op: Samen met de kinderen en U als ouders, willen wij de omgeving van de school zo veilig mogelijk maken. Helpt u mee door te parkeren in de daarvoor aangegeven vakken? Ook zien wij regelmatig nog mensen voor de garages aan de zijkant van de school parkeren. Dit is niet de bedoeling, ook niet voor even. De bewoners kunnen zo niet in en uit hun garage en ondervinden hier dus hinder van.

 

___________________________________________________________

 

Verkeersdoolhof

 

Op woensdag 8 oktober hebben alle kinderen van groep 7 het jaarlijkse Verkeersdoolhof gefietst. Zij hebben zich goed aan de regels gehouden en allemaal de uitgang kunnen vinden, goed gedaan!

 

___________________________________________________________

 

Op voeten en Fietsen

 

Van 12 t/m 23 oktober heeft de actie 'Op Voeten en Fietsen' weer plaatsgevonden. We streven er naar de omgeving van de school zo veilig mogelijk te houden voor de kinderen. Tijdens deze actie kijken we of zo veel mogelijk kinderen te voet of met de fiets naar school kunnen komen. Zo werken we samen aan een veilige schoolomgeving.

 

Elke dag hebben de leerlingen van groep 8 uitgerekend wat het percentage kinderen dat te voet of op de fiets kwam was. Bedankt!

 

GEFELICITEERD GROEP 5/6B! Jullie hebben deze periode de actie 'Op Voeten Fietsen' als beste gescoord en verdienen hiermee de wisselbeker! Ga zo door!

 

 

 

___________________________________________________________

 

De actie Veilig Achterop


Jaarlijks worden er gemiddeld 2.300 kinderen van 1 tot en met 6 jaar oud op een Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een spaakbeknelling. Het komt vooral voor bij kinderen tussen de 3 en 5 jaar. Dat is ook niet verwonderlijk, zij worden veel op de fiets vervoerd en hun benen zijn lang genoeg om tussen de spaken te komen. De oplossing is eenvoudig: bescherm kindervoetjes met goede spaakafscherming.
Met de actie Veilig Achterop wil VeiligheidNL ouders bewust maken van het risico op spaakbeknelling. Ook willen we ze aansporen om te zorgen voor goede spaakbescherming als zij hun kinderen achterop op de fiets vervoeren. De actie bestaat uit een voorlichtingspakket voor ouders en organisaties in de kinderopvang. Ga je een fietszitje kopen? Doe de veilig-op-de-fiets check!

 

(Bron: http://www.veiligheid.nl/projecten-en-campagnes/veilig-achterop?open&gclid=CJL6k_PhgMgCFckaGwod5C8AyA)

 

________________________________________________________